Vårt motto: För samhällsansvar och livskvalitet – ”We Serve”

LIONS CLUB VALLÅKRA-RYDEBÄCK


På gården utanför Scoutstugan fixade Magnus Andersson fin glöd att grilla över. I bakgrunden köar lionmedlemmar med damer.

Månadsmöte med grillat från Rydebäcks Scoutkår


Från vänster: Magnus Andersson, Claes Håkanson, Magnus Midander och Angelika Ehk.


Längst ner på kortänden av bordet skymtar bland annat Per Östman och Sture Jacobson.
Efter en solig och varm helg kom måndagen den 7 juni 2010 med ihållande regn (31 mm i Helsingborg = mest i hela landet). Men när Lions Vallåkra-Rydebäck samlades vid nere vid scoutstugan efter visningen av ”Rydebäcks högsta hus” Havstornet så var det uppehåll.
Medan herrarna höll sitt månadsmöte fick damerna lite ”scoutstugehistoria” berättad för sig av Angelika Ehk, som varit med nästan ända sedan man 1985 fick köpa huset för 1 (en) krona av Sulcus.

Och sedan var det dags för mat.
Eftersom Lions medlemmar med sällskap var och en betalade en liten slant för att få detta fina grillbufféarrangemang så fick scouterna också in lite pengar till sin fortsatta verksamhet.

– Det är både bra och trevligt när vi kan stötta varandra på det här sättet, säger Claes Håkanson som är president i Lions Club Vallåkra-Rydebäck och själv varit scoutledare en gång i tiden. Nu kan vi från olika håll vara med och göra så att barn och ungdomar får en bra uppväxt.

– Vi är i dag 45 medlemmar varav 10 är vuxna, säger Magnus Midander som är kårordförande i Rydebäcs Scoutkår och ser ljust på framtida utveckling.

Både inom Lions och Scouterna finns en idealitet som saknas på många ställen i dag suckar de båda ledarna samtidigt som de verkade vara glada över att de är med och ger sin kraft på ”rätt” ställe.
© 2010–2019 Lions Club Vallåkra-Rydebäck · Bg 606-5908 . e-post info@lionsvallakra-rydeback.se · webproduktion Sund reklam